Vuosikertomukset

KONNEVEDEN ELÄKKEENSAAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2021

Hallinto Vuosi 2021 oli Konneveden Eläkkeensaajien 47. toimintavuosi. Puheenjohtajana toimi Eeva-Liisa Korhonen. Muita varsinaisia jäseniä olivat Heikki Laulainen (varapuheenjohtaja), Matti Kauppinen, Anja Pennanen (taloudenhoitaja), Leena Pihl, Heikki Pirkkalainen, Pirkko Puttonen, Airi Rossi, Anja Sirkka ja Marja-Liisa Huikari (sihteeri). Varajäseniä olivat Paavo Minkkinen ja Ritva Parviainen. Varajäsenillä on oikeus osallistua hallituksen kaikkiin kokouksiin. Emäntinä ovat toimineet Irma Laulainen ja Airi Rossi. Airi Rossi on toiminut myös opintovastaavana.

Jäsenistö Jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli vuoden lopussa 216.

Kokoukset

Hallitus kokoontui 11 kertaa. Kevätkokous pidettiin 13.4. ja syyskokous 9.11. Kuukausikokoontumisissa on jäseniä ollut koolla keskimäärin 36. Syyskauden ensimmäisessä kokoontumisessa 10.8.mukana oli Konneveden uusi kunnanjohtaja Mika Pasanen. Pikkujouluja vietettiin 14.12. ja nautittiin riisipuuroa ja juotiin torttukahvit. Tilaisuudessa oli mukana maakuntaneuvos Jari Blom kertomassa 23.1.2022 pidettävistä aluevaaleista.

12.10. Päivi Keisala oli esittelemässä HomCaren tuotteita kokouksessa.

Kokoontumisissa on ollut tarjolla lämmin ateria ja kahvi yhteishintaan 5 €.

Kerhot Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet myös kerhojen toimintaan. Bocciaa on pelattu torstaisin klo 11-13 Marketta Hännisen johdolla. Käsityöpiiri on kokoontunut maanantaisin klo 9 Irma Laulaisen vetämänä. Eeva-Liisa Korhonen on ohjannut maanantaisin klo 10-11 kevytjumppaa. Tiistai-iltaisin klo 18-20 on laulettu karaokea. Vetäjänä on ollut Heikki Pirkkalainen. Puutyöpiiri ei ole kokoontunut, koska sillä ei ole ollut tarvittavia tiloja.

Tarinatuokioissa päiväkahvien merkeissä” on pelattu bingoa neljä kertaa. Kokoontumissa on juotu kahvia leivonnaisten kera 2 euron hintaan. Bingovoittoina on ollut yleishyödyllisiä tarvikkeita kuten sokeria, makaronia yms. Tarinatuokioihin/bingoon osallistui noin 21 henkilöä.

Matkat, retket ja tapahtumat

Koronapandemia ja sen mukana tulleet rajoitukset estivät yhdistyksen matkat, retket ja muihin tapahtumiin osallistumisen melkein koko vuoden ajan. Seuraavat yhteiset tapahtumat saatiin kuitenkin toteutettua:

11.5. Kevätkauden päätteeksi kokoontuminen Työväentalon pihamaalla makkaranpaiston merkeissä. Mukana oli 40 jäsentä.

7.7. Kesäteatteriretki Kartano Kievariin katsomaan ”Onnellista miestä". Mukana oli 48 osallistujaa.

16.10. Teatteriretki Jyväskylän kaupunginteatteriin. Kappaleena oli ”9 hyvää syytä elää”. Mukana oli 26 osallistujaa.

6.11. Karstulan Mieslaulajien konsertti ”Tulitauko”. Mukana oli Konnevedeltä 10 ja Äänekoskelta 20 osallistujaa.


Piirin tapahtumat

5.5. Piirin kevätkokoukseen Keurusselällä osallistuivat Eeva-Liisa Korhonen, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

29.10. Ruska-ajan virkistyspäivä Kartano Kievarissa. Musiikkia esittivät Satu ja Arto Rantanen ja tanssimusiikista vastasi Duo Huru-Ukot. mukana oli 12 osallistujaa.

26.11. Piirin syyskokous oli Lievestuoreella. Kokoukseen osallistuivat Eeva-Liisa Korhonen, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

Muut piirin tapahtumat peruutettiin Koronan takia.

Koulutus Airi Rossi ja Marja-Liisa Huikari osallistuivat 20.-22.9. Kotisivut kuntoon -kurssille Rajaniemen kurssikeskuksessa Virroilla.

Muuta Konneveden Eläkkeensaajat ry ei osallistunut Konneveden kunnan markkinoille 24.7.

Matti Kauppinen valittiin varsinaiseksi jäseneksi kunnan vanhusneuvostoon vuosille 2021-2025. Varajäseneksi valittiin Paavo Minkkinen ja Eeva-Liisa Korhonen on sotelautakunnan edustajana ko. neuvostossa.

Puheenjohtaja Eeva-Liisa Korhosen sähköpostiosoite on Konneveden Eläkkeensaajat ry:n asioissa: konneveden.elakkeensaajat@gmail.com.

Varojen hankinta

Pääasiallisin varojenhankintatoimi on ollut Revontulessa järjestettävät tanssit. Koronapandemian vuoksi tansseja ei ole järjestetty vuonna 2021.

Hallitus päätti helmikuun kokouksessa, että jäsenmaksujen viimeinen maksupäivä on vuonna 2022 31.1. Eläkkeensaajien yhdistys on aikaisempina vuosina huolehtinut Konneveden Kotiseutumuseon auki pitämisestä kesällä, mutta vuonna 2021 Kotiseutuyhdistys hoiti ko. tehtävän. Samalla Eläkkeensaajien yhdistys menetti kunnan toiminta-avustuksen.

Konneveden Eläkkeensaajien talkooporukka on vuoden aikana tehnyt töitä yhdistyksen nimissä ja tuonut yhdistykselle rahaa 2.245 euroa.

Jäsenten muistaminen

Tasavuosia täyttäviä jäseniä on muistettu onnittelukortilla. Poisnukkuneiden omaisille on toimitettu surunvalitteluadressi.

Sihteeri

Marja-Liisa Huikari

 

 

 

KONNEVEDEN ELÄKKEENSAAJAT RY                   VUOSIKERTOMUS 2019

 

Hallinto     

Vuosi 2019 oli Konneveden Eläkkeensaajien 45. toimintavuosi. Puheenjohtajana toimi Heikki Laulainen. Muita varsinaisia jäseniä olivat Matti Kauppinen (varapuheenjohtaja), Antero Minkkinen, Anja Pennanen (taloudenhoitaja), Pirkko Puttonen, Airi Rossi, Sanna Tiihonen ja Marja-Liisa Huikari (sihteeri). Varajäseniä olivat Heikki Pirkkalainen, Anja Sirkka ja Pekka Tiihonen. Varajäsenillä on oikeus osallistua hallituksen kaikkiin kokouksiin. Emäntinä ovat toimineet Irma Laulainen ja Airi Rossi. Airi Rossi on toiminut myös opintovastaavana.

Hallitus myönsi kokouksessaan 10.12. Sanna Tiihoselle eron Konneveden Eläkkeensaajat ry:n hallituksen jäsenyydestä. Tilalle valittiin varsinaiseksi jäseneksi varajäsen Anja Sirkka.

Jäsenistö  

Jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli vuoden lopussa 220.

Kokoukset

Hallitus kokoontui 11 kertaa. Kevätkokous pidettiin 12.3. ja syyskokous 12.11. Kuukausikokoontumisissa on jäseniä ollut koolla keskimäärin 43 henkilöä. Kokouksessa 8.1. oli esiintymässä ”kylähullu” Matti Hämäläinen. 26.2. vierailivat Työväentalolla Saija Leppälehto ja eduskuntavaaliehdokas Ahti Ruoppila.

Kokoontumisissa on ollut tarjolla lämmin ateria ja kahvi yhteishintaan 5 €.

Kerhot       

Sanna Tiihonen on vetänyt viikoittain maanantaisin kolme allasjumppaa sairaalan terapia-altaalla: klo 7-8 miehet, 8-9 ja 9-10 naiset. Lisäksi hän on vetänyt miesten ja naisten jumppapiiriä Työväentalolla torstaisin klo 9.30-11 sekä vesijumppaa torstaisin klo 16-17. Bocciaa on pelattu torstaisin klo 11-13 Työväentalolla Marketta Hännisen johdolla. Käsityöpiiri on kokoontunut maanantaisin klo 9 Sirkka Hännisen johdolla. Maanantaisin on ollut myös kevytjumppaa klo 10-11 Työväentalolla Eeva-Liisa Korhosen johdolla. Puutyöpiiri on kokoontunut Kauko Leppäsen vetämänä perjantaisin klo 15-17 Teletalolla. Esiintyjäryhmä Pikkuköpöt on esiintynyt Sanna Tiihosen johdolla yhdistyksen eri tilaisuuksissa ja juhlissa. Pikkuköpöt kokoontuvat sopimuksen mukaan Työväentalolla.                   

”Tarinatuokioissa päiväkahvien merkeissä” on pelattu bingoa. Kokoontumissa on juotu kahvia leivonnaisten kera 2 €:n hintaan. Bingovoittoina on yleishyödyllisiä tarvikkeita kuten sokeria, makaronia yms. Bingoa pelattiin vuoden aikana kuusi kertaa. Bingoon osallistui noin 18 henkilöä/kerta.

Matkat, retket ja tapahtumat

Yhdistyksen jäseniä on ollut mukana seuraavissa yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa tai sen järjestämillä matkoilla ja retkillä:

Teatteri-, kylpylä ja konserttimatkat

15.3.          

Elokuva Aino Navettakinossa. Mukana 32 henkilöä.

10.6.          

Eläkkeensaajien ja Eläkeliiton yhteinen taimimatka Rauhalan puutarhaan Iisvedelle. Matkan aikana syötiin myös lounasta Vanhamäen kartanossa. Mukana oli 28 eläkkeensaajaa ja 28 eläkeliittolaista, yhteensä 56 henkilöä.                   

3.7.          

Matka Pohjolan Matkojen kesäiltaan Kuusaan kanavateatteriin yhdessä TSL:n Sisä-Suomen opintojärjestö ry:n kanssa katsomaan Metsolat-Urjanlinna. Väliajalla oli tarjoilua Pohjolan Matkojen puolesta. Konneveteläisiä oli mukana 13 henkilöä.

3.7.          

Tangomusikaali Onnen Maa Keiteleen kesäteatterissa. Mukana 24 henkilöä.

28.7.          

Teatteriretki Venekosken kesäteatteriin katsomaan Rakkaus reseptiä. Mukana oli 28 henkilöä.

11.8.          

Teatterimatka Ränssin Kievariin katsomaan kesäteatteriesitystä Kuka soittaa nyt Sir? Mukana oli 25 henkilöä.                  

2.9.         

Hyvän mielen iltapäivä Suolahtisalissa. Tilaisuudessa psykologi Pirkko Lahti esitelmöi elämänmakuisesta eläkeajasta. Musiikkia ja laulua esitti Leif Lindeman. Mukana 12 henkilöä.

7.9.         

TSL:n Sisä-Suomen opintojärjestö ry:n järjestämä matka yhdessä Suolahden ja Konneveden Eläkkeensaajat ry:n kanssa Hyrsylän mutkaan ja Härkälän kartanoon. Härkälän kartanossa Somerolla nautittiin lounas buffeepöydästä kartanon isännän, Ylen pitkäaikaisen toimittajan Raino Hurmeen kertoessa kartanon kiehtovasta historiasta. Hyrsylän mutkassa tapasimme Aira Samulinin ja nautimme päiväkahvit ruusukupeista kanelipullien kera ja Aira kertoi tarinoita elämästään ja Suomen historiasta.  Mukana oli 15 konneveteläistä.

25.9.          

Elokuva Kari Tapiosta Navettakinossa. Mukana oli 38 henkilöä.

19.10.        

Satumaan Kuningas-konsertti Suolahtisalissa. Reijo Taipaleen lauluja tulkitsivat konsertissa Antti Huovila, tangokuningas Kari Hirvonen, tangoprinssi Jarno Itkonen ja iskelmälaulajat J. Eskelinen ja Tarja Lunnas. Säestyksestä vastasi Legenda-orkesteri, kapellimestarina Seppo Rehnström. Mukana 10 henkilöä.

23.11.        

TSL:n Sisä-Suomen opintojärjestö ry:n järjestämä pikkujoulumatka Lapualaisoopperaan Seinäjoelle ja Punaisen tuvan viinituvalle. Teatterimatkalle osallistui kolme konneveteläistä henkilöä.                 

 

Piirin tapahtumat

25.1.          

Eläkkeensaajat Keski-Suomen piirin yhdistysten neuvottelupäivään Konginkankaan Työväentalolla osallistuivat Airi Rossi ja Sanna Tiihonen.

14.2.         

”Hetki pyhän äärellä” Uuraisten kirkossa ja seurakuntakodissa. Tilaisuus sisälsi ehtoollisjumalanpalveluksen, lounaan, ohjelmaa ja kahvihetken.

8.3.          

Iloa kevääseen tapahtuma Revontulessa. Teatteri Eurooppa 4:n esitys.Tansseista vastasi Solo Band Timo Leppänen. Mukana oli 15 henkilöä.

5.4.          

Wanhan Ajan Iltamat Työväentalolla. Ohjelmassa oli eri yhdistysten ohjelmaa ja lopuksi tanssia.

26.4.          

Piirin sääntömääräinen kevätkokous oli Jämsässä. Kokoukseen osallistuivat Marja-Liisa Huikari ja Airi Rossi.

27.9.          

Yhteiset iltamat Lievestuoreen Eläkkeensaajien kanssa Työväentalolla. Esitelmän tilaisuudessa piti Anu Kuikka EKL:sta. Mukana oli 17 + 15 henkilöä Lievestuoreelta.

22.10.        

Viestinnän kehittämispäivä Gradia, Ravintola Priimuksessa Jyväskylässä. Päivään osallistuivat Marja-Liisa Huikari, Airi Rossi ja Sanna Tiihonen.

25.10.        

Ruska-ajan virkistyspäivää vietettiin Kartano Kievarissa. Ohjelmassa oli lyhennelmä näytelmästä Hääpäivä, rooleissa Sanna-Maija ja Kuntsi Ojansivu. Lopuksi oli tanssia.

8.11.        

Strategia- ja jäsenhankintapäivä Hotelli Vuolakkeessa Laukaassa. Päivään osallistuivat Matti Kauppinen ja Heikki Laulainen.

26.-28.11.  

Hyvän tuulen risteily Tukholmaan Silja Serenadella ei toteutunut kuljetusalan tukilakon vuoksi. Laiva jäi satamaan Helsingissä.

29.11.        

Piirin sääntömääräinen syyskokous oli Kauppakeskus Sepän Kipinä-tilassa Jyväskylässä. Kokoukseen osallistuivat Heikki Laulainen, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

 

Retket ja matkat

14.5.          

Yhdistys päätti kevätkautensa kokoukseen ja retkeen Häyrylänrantaan, jossa paistettiin makkaraa ja juotiin nokipannukahvia. Mukana oli 49 jäsentä.                  

24.-25.6.    

Kesäretki Saimaan kierrokselle. Tutustuimme ensimmäisenä päivänä oppaan johdolla Kenkäveron vanhaan ja tunnelmalliseen pappilamiljööseen Mikkelissä. Lounaan nautimme Lemin Kippurasarvessa, jossa söimme särää – lammasherkkua. Yöpyminen oli Imatran Valtionhotellissa. Toisena päivänä matka jatkui Punkaharjun kansallismaisemissa ja vierailtiin Luston metsämuseossa. Savonlinnasta tehtiin sisävesilaivaristeily Saimaalle. Matkalle osallistui 45 henkilöä.

13.8.          

Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen Häyrylänrannassa makkaranpaiston merkeissä. Mukana oli 43 jäsentä.

6.-12.10.  

Kylpylämatka Estonia Medical Spa hotelliin Pärnuun. Mukana 56 henkilöä.

Koulutus                      

Sanna Tiihonen osallistui Elinvoimaa-koulutukseen 13.-15.3. Airi Rossi ja Sanna Tiihonen osallistuivat myös Kesämieli-koulutukseen 20.-23.5.

Heikki Laulainen ja Anja Pennanen osallistuivat taloudenhoitajan kurssille 17.4. Hotelli Vuolakkeessa Laukaassa.

Yhdistyksen kotisivukurssille 8.-10.4. Rajaniemessä osallistuivat Airi Rossi ja Marja-Liisa Huikari. Samana ajankohtana oli myös Sanna Tiihonen Itsetuntemus ja luovuuskurssilla Rajaniemessä.

Airi Rossi ja Sanna Tiihonen osallistuivat digikuvauksen ja kuvankäsittelyn kurssille 28.-30.10. Rajaniemessä.

Muuta                          

Konneveden kunnalta anottiin toiminta-avustusta vuodelle 2019 2.200 euroa. Perusteluna oli, että Konneveden Eläkkeensaajien yhdistys sitoutuu hoitamaan kotiseutumuseon valvonnan kesän aikana. Toiminta-avustusta saatiin 2.200 euroa. Museoalueen siivoustalkoot pidettiin 21.5. 34 henkilöä toimi kesän aikana valvojina museoalueella. Museo oli avoinna 25.6.-18.8. Vierailijoita kävi noin 900 henkilöä. Museolla oli 24.5. lasten puuhapäivä. Eläkkeensaajat keittivät perunavelliä ko. päivää varten.

Eläkkeensaajat osallistuivat Konneveden peruskoululla järjestettäville harrastemessuille 28.8.

Yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 12.11. päätettiin, että Konneveden Eläkkeensaajat eivät ota hoitaakseen museon päivystystä kesällä 2020. Kesällä päätettiin järjestää pari ruokailutapahtumaa, joiden tuotolla saadaan yhdistykselle tuloja.

Konneveden Eläkkeensaajat ry:n jäsenistä 19 osallistui hyvinvointilomalle 25.-30.3.2019 Lomakoti Kotorannassa Kiljavalla.

Yhdistys painatti oman allakan vuodelle 2019. Sen suunnittelusta ja painattamisesta vastasi Sanna Tiihonen. Allakasta löytyvät yhdistyksen kokoukset, tarinatuokiot/bingot, vesi- ja jumpparyhmien ja eri kerhojen kokoontumispäivät ja -ajat. Takakannesta löytyvät hallituksen ja eri kerhojen vetäjien tiedot puhelinnumeroineen.

Pikkujoulua vietettiin 7.12. Työväentalolla. Jouluaterian oli valmistanut Pappilan Hätävaran Seija Korhonen. Ohjelmassa oli haitarin soittoa, ilkamointia ja joululauluja. Kitaraa soitti ja lauloi Jukka Salomaa ja lopuksi saliin saapuivat joulupukki, joulupukin muori sekä tontut, jotka jakoivat lahjoja ja karamelleja.

 

Varojen hankinta

Pääasiallisia varojenhankintatoimia ovat olleet Revontulessa järjestettävät tanssit ja museon valvonta. Revontulessa tansseja järjestettiin vuoden aikana 10. Tanssimusiikista huolehtivat Gunnar Taipale, Esko Sartolahti, Hannu Wacklin ja Kyläpelimannit, Jouni Raitio ja Janne Ikonen, Duo Septimi ja Minna Äikäs Band. Tansseissa järjestettiin joka kerta arpajaiset.

Jäsenten muistaminen

Tasavuosia täyttäviä jäseniä on muistettu onnittelukortilla. Poisnukkuneiden omaisille on toimitettu surunvalitteluadressi.

Marja-Liisa Huikari

Marja-Liisa Huikari

Hyväksytty Konneveden Eläkkeensaajat ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 10.3.2020.

                                                                                            

                  

 

KONNEVEDEN ELÄKKEENSAAJAT RY                   VUOSIKERTOMUS 2018

Hallinto     

Vuosi 2018 oli Konneveden Eläkkeensaajien 44. toimintavuosi. Puheenjohtajana toimi Heikki Laulainen. Muita varsinaisia jäseniä olivat Hannu Hänninen (varapuheenjohtaja), Matti Kauppinen, Antero Minkkinen, Anja Pennanen (taloudenhoitaja), Pirkko Puttonen, Sanna Tiihonen ja Marja-Liisa Huikari (sihteeri). Varajäseniä olivat Airi Rossi, Anja Sirkka ja Pekka Tiihonen. Varajäsenillä on oikeus osallistua hallituksen kaikkiin kokouksiin. Emäntinä ovat toimineet Irma Laulainen ja Airi Rossi. Airi Rossi on toiminut myös opintosihteerinä.

Jäsenistö  

Jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli vuoden lopussa 234.

Kokoukset

                  

Hallitus kokoontui 10 kertaa. Kevätkokous pidettiin 13.3. ja syyskokous 13.11. Kuukausikokoontumisissa on jäseniä ollut koolla keskimäärin 43. Kokouksessa 9.1. oli Raija Lähteelän pesuaineiden tuote-esittely. 13.2. kokouksessa oli mukana lääkäri Esko Karkola. Kokouksessa 11.12. oli Konneveden kunnan kotihoidosta vastaava palveluvastaava Susaana Lehtonotko kertomassa hallituksen kärkihankkeesta ”Kukoistava kotihoito”.   

Kokoontumisissa on ollut tarjolla lämmin ateria ja kahvi yhteishintaan 5 €.

Kerhot       

Sanna Tiihonen on vetänyt viikoittain maanantaisin kolme allasjumppaa sairaalan terapia-altaalla: klo 7-8 miehet, 8-9 ja 9-10 naiset. Lisäksi hän on vetänyt miesten ja naisten jumppapiiriä Työväentalolla torstaisin klo 9.30-11 sekä vesijumppaa torstaisin klo 14-15. Bocciaa on pelattu torstaisin klo 11-13 työväentalolla Marketta Hännisen johdolla. Käsityöpiiri on kokoontunut maanantaisin klo 9 Sirkka Hännisen johdolla. Maanantaisin on ollut myös kevytjumppaa klo 10-11 Työväentalolla Eeva-Liisa Korhosen johdolla. Puutyöpiiri on kokoontunut Kauko Leppäsen vetämänä perjantaisin klo 15-17 Teletalolla. Esiintyjäryhmä Pikkuköpöt on esiintynyt Sanna Tiihosen johdolla yhdistyksen eri tilaisuuksissa esim. pikkujouluissa. Pikkuköpöt kokoontuvat sopimuksen mukaan Työväentalolla.

”Tarinatuokioissa päiväkahvien merkeissä” on pelattu bingoa. Kokoontumissa on juotu kahvia leivonnaisten kera 2 €:n hintaan. Syksyllä yhdistykseen hankittiin oma bingolaite. Samalla myös otettiin käyttöön yhden euron bingomaksu, joka sisältää kolme bingokuponkia. Bingovoittoina on yleishyödyllisiä tarvikkeita kuten sokeria, makaronia yms. Bingoa pelattiin vuoden aikana seitsemän kertaa. Tarinatuokioihin/bingoon osallistui noin 23 henkilöä.

Matkat, retket ja tapahtumat

Yhdistyksen jäseniä on ollut mukana seuraavissa yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa tai sen järjestämillä matkoilla ja retkillä:

Teatteri-, kylpylä- ja konserttimatkat

14.-15.2.    

Kylpylä- ja teatterimatka Kunnonpaikkaan Siilinjärvelle ja teatteriesitys Ronja Ryövärintytär Kuopion kaupunginteatterissa.

24.3.          

TSL:n Sisä-Suomen opintojärjestö ry:n ja Konneveden Eläkkeensaajien yhteinen matka katsomaan Karstulan Mieslaulajien musiikkinäytelmää ”Mä elän vieläkin”.

2.-4.5.      

Kylpylämatka Härmän kylpylään. Matkalle osallistui 27 henkilöä.

26.6.          

Teatteriretki Ränssin Kievarin kesäteatteriin katsomaan musiikkinäytelmää Kari Tapio - 15 kesää. Mukana oli 33 henkilöä.

4.7.          

Matka Pohjolan Matkojen kesäiltaan yhdessä TSL:n Sisä-Suomen opintojärjestö ry:n kanssa katsomaan ”Taivaan tulet 2 Veren perintö”. Väliajalla oli tarjoilua Pohjolan Matkojen puolesta. Konneveteläisiä oli mukana 14 henkilöä.

18.7.          

”Akkaralli” -kesäteatteri Venekosken kesäteatterissa. Mukana 22 henkilöä.                   

5.8.          

”Tukkijoella” -laulunäytelmä Wanhat Wehkeet -kesäteatterissa Karstulassa. Mukana oli 25 henkilöä.

12.8.          

”Uittoa ja unelmia” -kesäteatteri Konneveden Siikakoskella.

20.10.        

TSL:n teatterimatka Jyväskylään katsomaan Hair-musikaalia. Mukana oli 5 konneveteläistä eläkkeensaajaa.

26.10.        

Elokuva Olavi Virrasta Navettakinossa. Mukana oli 26 henkilöä.

9.11.        

”Oma maa” -elokuva Navettakinossa. Mukana oli 38 henkilöä.

Piirin tapahtumat

26.1.          

Yhdistysten neuvottelupäivään Muuramen Työväentalolla osallistuivat Marja-Liisa Huikari, Matti Kauppinen, Airi Rossi ja Sanna Tiihonen.

2.3.          

”Hetki pyhän äärellä” Jyväskylän kaupunkiseurakunnan uudessa Kipinä-tilassa kauppakeskus Sepässä. Tilaisuus sisälsi ehtoollisjumalanpalveluksen, lounaan, konsertin ja kahvihetken. Tilaisuuteen osallistui 16 henkilöä.

16.3.          

Iloa kevääseen tapahtuma Revontulessa. Puhujana Vappu Taipale, tarinankerronnan Suomen mestari Sirkka Huhtavaara. Musiikista vastasivat Hannu Wacklin ja Kyläpelimannit. Mukana oli 18 jäsentä.

20.4.          

Wanhan Ajan iltamat Konginkankaalla. Konginkankaan Eläkkeensaajien yhdistys täytti 40 vuotta. Mukana oli 14 henkilöä.

27.4.          

Piirin sääntömääräinen kevätkokous oli Lievestuoreella Työväentalo Toivolassa. Kokoukseen osallistuivat Heikki Laulainen, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

16.11.        

Keski-Suomen piirin eläkkeensaajien pikkujoulut Kartano Kievarissa Hietamalla. Pikkujouluissa esiintyi Leif Lindeman yhtyeineen ja Tuomas Kurttila. Mukana oli 23 henkilöä.

30.11.        

Piirin sääntömääräinen syyskokous oli Summassaaressa Saarijärvellä. Kokoukseen osallistuivat Heikki Laulainen, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

 

Retket ja matkat

8.5.            

Yhdistys päätti kevätkautensa kokoukseen ja retkeen Häyrylänrantaan, jossa paistettiin makkaraa ja juotiin nokipannukahvia. Mukana oli 47 jäsentä.                  

17.-19.6.    

Kesäretki Porvooseen ja Suomenlinnaan. Tutustuimme ensimmäisenä päivänä oppaan johdolla Vanhaan Porvooseen ja yövyimme kaksi yötä Haikon kartanossa. Suomenlinnassa saimme kuulla mielenkiintoisia tarinoita sen historiasta. Matkalle osallistui 40 henkilöä.

14.8.          

Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen Häyrylänrannassa makkaranpaiston merkeissä. Mukana oli 53 jäsentä.

22.8.          

Risteily Etelä-Konneveden kansallispuistoalueen vesillä M/S Linnealla. Mukana oli 43 henkilöä.

16.-22.9.    

Kylpylämatka Pärnuun. Mukana 52 henkilöä.

Pikkujoulua vietettiin 8.12. Työväentalolla. Jouluaterian oli valmistanut vahvalla ammattitaidolla Pappilan Hätävaran Seija Korhonen. Monipuolinen ohjelma sisälsi tonttuleikkiä ja jänön lomareissua Sanna Tiihosen ohjaamana sekä joululauluja, runoa, puhetta ja ilkamointia. Välissä esiintyivät haitarinsoittaja ja kitaraa soittava ja laulava Jukka Salomaa. Lopuksi saliin saapuivat joulupukki ja kateissa ollut joulupukin muori. Juhlat päättyivät yhteiseen lahjojen jakoon ja kahvinjuontiin.

Koulutus   

Yhdistyksen kotisivut -kurssille 14.-16.3. Rajaniemessä osallistuivat Airi Rossi ja Marja-Liisa Huikari. Samana ajankohtana oli myös Sanna Tiihonen Sketsit ja pienoisnäytelmä-kurssilla Rajaniemessä.

Kotisivut yhdistysavain –jatkokurssille 29.-31.10. Rajaniemessä osallistuivat Marja-Liisa Huikari ja Airi Rossi.

Tulevaisuuden työpajaan 8.-10.10. Rajaniemessä osallistuivat Marja-Liisa Huikari, Matti Kauppinen, Airi Rossi ja Sanna Tiihonen. Syyskokouksessa 13.11. valittiin kotisivutyöryhmä, johon kuuluvat Airi Rossi, Eila Metsovuori ja Marja-Liisa Huikari.

Muuta                          

Konneveden kunnalta anottiin toiminta-avustusta vuodelle 2018 2.200 euroa. Perusteluna oli, että Konneveden Eläkkeensaajien yhdistys sitoutuu hoitamaan kotiseutumuseon valvonnan kesän aikana. Toiminta-avustusta saatiin 2.000 euroa. Museoalueen siivoustalkoot pidettiin 5.6. 36 henkilöä toimi kesän aikana valvojina museoalueella. Museo oli avoinna 26.6.-13.8. Vierailijoita kävi 1.180 henkilöä.

Yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 13.11. valittiin museon johtoryhmä, johon kuuluvat Heikki ja Raija Pirkkalainen sekä Antero Minkkinen. Johtoryhmän tehtävänä on huolehtia museon päivystäjien kutsumisesta sekä muista tehtävistä kesällä 2019.

Kokouksessaan 13.2. hallitus päätti lopettaa karaoken harrastamisen ulkopuolisen ohjaajan voimin Työväentalolla. Perusteluksi esitettiin toiminnan kalleus. Karaokea oli käynyt laulamassa noin 16 henkilöä ja ohjaajan kustannukset olivat 180 €/kerta.

ELK Eläkkeensaajien Keskusliitto ry hyväksyi Konneveden Eläkkeensaajat ry:n anomuksen hyvinvointilomista ajalle 25.-30.3.2019 Lomakoti Kotorannassa Kiljavalla.

Yhdistys sai oman allakan vuodelle 2019. Sen suunnittelusta ja painattamisesta vastasi Sanna Tiihonen. Allakasta löytyvät yhdistyksen kokoukset, tarinatuokiot/bingot, vesi- ja jumpparyhmien ja eri kerhojen kokoontumispäivät ja –ajat. Takakannesta löytyvät hallituksen ja eri kerhojen vetäjien tiedot puhelinnumeroineen.

Varojen hankinta

Pääasiallisia varojenhankintatoimia ovat olleet Revontulessa järjestettävät tanssit ja museon valvonta. Revontulessa tansseja järjestettiin vuoden aikana 10. Tanssimusiikista huolehtivat Gunnar Taipale, Esko Sartolahti, Hannu Wacklin ja Kyläpelimannit, Jouni Raitio ja Janne Ikonen ja Duo Septimi. Tansseissa järjestettiin joka kerta arpajaiset.

Jäsenten muistaminen

Tasavuosia täyttäviä jäseniä on muistettu onnittelukortilla. Poisnukkuneiden omaisille on toimitettu surunvalitteluadressi.

Marja-Liisa Huikari

Marja-Liisa Huikari

Hyväksytty Konneveden Eläkkeensaajat ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 12.3.2019.